Børn, cyklen og sikkerhed

Children bike and safetyEn person er ansvarlig for at lære sit barn at cykle og at gebærde sig med sikkerhed i trafikken, og når de cykler, så er det også den voksnes ansvar, at de er klædt på til opgaven med en cykel, der overholder alle sikkerhedskrav.
Kravene til en børnecykel er fuldstændig de samme, som det er tilfældet med en cykel til voksne. Der skal være reflekser, som er synlige og monteret korrekt, der skal være to bremser, som virker uafhængigt at hinanden, cyklen skal have en ringeklokke, og der skal være lygter, til når det er mørkt udenfor.
Og på samme måde som med en cykel til voksne, bør man anskaffe sig en lås, der er godkendt, hvis man er så uheldig, at der er nogen, som stjæler cyklen. Cyklen er nok stadig væk, men har man en forsikring, så kan man blive dækket der.
For at børn kan køre forsvarligt på deres cykel ude i trafikken, er det vigtigt, at cyklen passer til dem i højden. Den må hverken være for høj eller for lav, og en god idé er at tage barnet med ud, når cyklen skal købes. Så er man nemlig sikker på at få en i den rigtige størrelse med hjem, og man kan samtidig få en cykel, som barnet ikke vokser fra for hurtigt, så man ender med at skulle skifte cyklen ud kort tid efter.
Børn skal kunne nå jorden med fødderne, når de holder stille, og mens de sidder på sadlen. En cykelhandler kan hjælpe med dette, og de kan samtidig sikre, at styret også monteres korrekt, så det passer til barnets højde, overkrop og arme. Det skal være behageligt for barnet at sidde på cyklen, så bliver det også lettere at køre.
Er dit barn ikke så øvet på at køre på cykel endnu, så kan et par støttehjul også være en mulighed, indtil barnet har lært det og stolt kan smide dem.

Add Your Comment