I et land som Danmark, hvor der er mange cykler alle steder, ja faktisk hører landet til en af de mest cyklende nationer i verden, skal der være en cykelhandler på næsten ethvert gadehjørne.
Der skal nemlig mange cykler til at opretholde antallet af cykler i et land, hvor næsten hver 3. bruger cyklen på daglig basis for at komme fra punkt a til punkt b.
Danskerne bruger deres cykler til at komme på arbejde, til skole eller til at komme over til kammeraterne efter skole og arbejde, og selvfølgelig bruger man også vores cykler til at komme til forskellige fritidsaktiviteter.
Helt fra barnsben af lærer danskerne at cykle, og de har ingen problemer med at tage cyklen til næsten alle formål. I de senere år er der også kommet flere og flere, som bruger cyklen som et redskab til at holde vægten nede, da der er kommet mountainbike ruter mange steder i Danmark, og de bliver flittigt brugt af mange forskellige mennesker, så der er altid brug for en ny cykel til forskellige formål. Man ser desuden mange cyklister, som kører på landevejene specielt om sommeren, det er en god og let måde at holde formen ved lige og blive klar til stranden, når solen står højst.
Over hele Danmark finder man cykelstier og ruter, der gør det let for cyklister at opleve landet som turist, og selv de store byer har cykler, som man kan leje eller låne, så man kan opleve landet og de danske byer som turist fra cykel sadlen i ro og mag.