Husk vedligeholdelse af din cykel

Remember maintenance of your bikeNår Man køber en ny cykel, så skal man huske at vedligeholde den. Cykler bliver som alt andet slidt af at blive brugt, og selv nye cykler har brug for omsorg og pleje. Mange steder får man et tilbud om, at man gratis kan få efterspændt sin cykel et stykke tid efter, man har købt den. Det skal man aldrig sige nej til for dette sikrer, at cykelhandleren undersøger, at alle skruer, møtrikker og bolte bliver spændt ordentligt fast, hvis de har givet sig lidt, når cyklen nu er taget i brug. Samtidig får man tjekket, om gearet fungerer, som det skal, og bremserne bliver også set efter, så de virker efter hensigten. Alt der skal smøres får selvfølgelig også en tur, så hele cyklen virker perfekt, som den skal.
De fleste danskere, er måske ikke så god til at vedligeholde deres cykel på egen om. Det kan også være, at man ikke helt ved nok om cykler og vedligeholdelse. Der har man muligheden for, at få sin cykel til et generelt serviceeftersyn, som fungerer lidt på samme måde som et bilsyn. Som ved det første tjek bliver alting undersøgt, strammet og smurt, og man vil hver gang have en cykel, som virker efter hensigten, og begyndende skader kan opdages hurtigt og kan dermed udbedres meget billigere, end hvis cyklen først er gået i stykker.
Derfor anbefaler cykelhandleren, at man helst en gang om året får lavet et serviceeftersyn på sin cykel, og er det nødvendigt, kan man få skiftet de slidte dele, så cyklen får den længst mulige levetid.
Man kan også selv sikre, at cyklen er i god stand ved at smøre kæden jævnligt med kædeolie, og man kan holde den fri for snavs og skidt på kæde og tandhjul, og man kan sørge for, at den står indendørs, når man ikke bruger den. Dette vil nemlig også være med til at forlænge levetiden.

Add Your Comment